5 grunner til at du bør beskytte bilen med lakkforsegling

De siste årene har lakkforsegling blitt en stadig mer populær måte å beskytte bilens lakk – og ikke uten grunn! Lakkforsegling, også kalt coating, kan gi deg den ultimate kombinasjonen av både beskyttelse og estetisk forbedring til din bil. I denne artikkelen kan du lese om hva coating er, alle fordelene med behandlingen og hvorfor du bør vurdere det over voks eller andre beskyttende tetningsmidler.
Ansatte

1. Lakkforsegling beskytter mot forurensninger og syrer

Når du kjører bilen på veien, finnes det svært mange potensielle forurensninger som kan skade lakken. Alt fra salt og fugleskitt til insekter og ikke-silikonbaserte bremsevæsker inneholder sure og etsende stoffer som påvirker bilens korrosjonsprosess. Ved å legge lakkforsegling, vil billakken beskyttes mot disse skadelige elementene som treffer bilen daglig.

Selv vannflekker som blir liggende oppå bilen kan være veldig skadelig for lakken og forårsake rust. En overflate som har fått påført coating vil lett frastøte vann fra lakken, ved at vannet tvinges inn til mindre dråper, som så renner av. Dette er bra for å forhindre eventuelle rustskader på bilen.

2. Reduserer faren fra soleksponering

Normalt vil sollysets UV-stråler sakte forringe beskyttelsen på lakken. Dette kan til og med fremskynde oksidering forårsaket av vanlige hakk og riper i overflatene. Når du legger på lakkforsegling, gir du biloverflaten et ekstra lag beskyttelse mot oksidering og forhindrer at billakken falmer og mister sin blanke glans.

3. Det blir enklere å ta vare på og rengjøre bilen

Når billakken påføres coating, oppnår den bedre holdbarhet, og blir samtidig enklere å ta vare på over tid. Lakken vil på langt nær trenge like mye pleie som en overflate hvor det er lagt voks eller annet tetningsmiddel. Legger man ett lag med lakkforsegling på, vil bilen beskyttes minimum ett år, mens to lag gir beskyttelse opptil to år. Andre beskyttende midler, som voks, må til sammenligning legges flere ganger i året, og gir dessuten ikke like god beskyttelse. 

Ettersom coating er en keramisk løsning og et hydrofobt stoff, betyr det at vannbasert smuss og skitt vil ha vansker for å legge seg. Bilen blir med dette lett å rengjøre, og ofte holder det med en rask skylling med vann for å få bilen til å se fresh ut. 

4. Få en blankere lakk

Lakkforsegling vil ikke bare beskytte kjøretøyet ditt, men påfører også en seriøs dybde og glans til lakken. Belegget fremhever bilens eksisterende farge, og coatingens beskyttende natur vil også sørge for at bilens blanke glans holder seg lenger. 

Et problem noen kan oppleve når det legges coating, er at det oppstår high spots i lakken. High spots oppleves som små lyse eller hvite flekker i lakken, og er et resultat av ujevn lakkforsegling som har herdet eller er i herdestadiet. Det beste rådet for å unngå high spots i lakken, er å arbeide i omgivelser med sterk belysning. Får du jobben utført hos profesjonelle bilpleiere, vil slike flekker oppdages og fjernes før du får bilen overlevert.

5. Det er kostnadseffektivt

Selv om du må betale en høyere engangssum for lakkforsegling sammenlignet med tradisjonell voksing, overgår likevel fordelene ved coating i stor grad fordelene ved voksing. Bilen din får en beskyttelse mot en rekke ulike typer skader som fort kan bli dyre å fikse. Det er ofte mye billigere å bruke penger på å forhindre skader, enn hva det koster å reparere dem.

Kontakt oss for å legge lakkforsegling på din bil

Hos Shine kan du få lagt en coating som gir bilen din ypperlig beskyttelse og en varig glans. Vi garanterer at jobben blir grundig utført, og at du får et flott resultat uten potensielle high spots. Du får 12 måneders garanti på jobben når det legges ett lag, og 24 måneders garanti ved to lag.

Vi holder til på Gardermoen, og åpner snart to nye bilpleieavdelinger på Ammerud og Billingstad. Bestiller du tjenester fra oss ved Oslo Lufthavn, tilbyr vi også gratis parkering mens du er ute og reiser. Ønsker du lakkforsegling til din bil – ta kontakt i dag!

Fler artikler innenfor samme tema

Detailing bil
Detailing

Bilpleie for stor og liten bil

Når det gjelder bilpleie og detailing, er det viktig å forstå at forskjellige biltyper krever forskjellige tilnærminger. Hos Shine er vi dedikert til å tilby ...
Polering av bil
Detailing

Polering av bil – Oppnå enestående glans og beskyttelse

Polering av bilen din er en viktig og effektiv prosess som kan gjenopprette glansen og beskyttelsen til lakken. Enten det er syreskader fra fuglebæsj, riper, ...
Scroll to Top