Steam – miljøvennlig vask som gir en skinnende ren bil

Visste du at steaming gir en miljøvennlig vask av bilen din, og etterlater et skinnende rent eksteriør så vel som interiør? Damp er en trygg og skånsom vaskemetode som har utmerkede steriliserings- og rengjøringsevner. I denne artikkelen kan du lese om fordelene med steam, og hvorfor du bør vurdere det neste gang du skal vaske din bil.
steam cleaned car

Steam er skånsomt mot bilens ytre

Enkelte bekymrer seg for at damp kan skade lakken på bilen. Dette er ikke tilfellet! Steaming består bare av vann og damp, og er en svært skånsom metode å vaske bilens ytre på. Når bilen steames blir det ikke brukt noen slipende materialer eller harde koster, kun damp og en tørr mikrofiberklut. Resultatet blir en skinnende ren bil hvor lakken ikke vil ta skade.

Årsaken til at steaming fungerer så godt er at dampen som treffer overflaten vil løsne skittet, og det legger seg en vannhinne under. Trykket som kommer ut av steameren vil resultere i at skittet renner ned. Det trengs ikke å påføres kjemikalier med denne metoden, og du slipper dermed at dette blir liggende igjen og påføre skader på lakken. På grunn av av sin høye temperatur, passer også damp utmerket til rens av lakk, felger, hjul.

Under de kalde månedene vil den høye temperaturen på dampen vil raskt kunne smelte bort is og snø uten at bilens eksteriør skades. I tillegg kan steam også effektivt fjerne salt og annet vintersmuss som kan bygge seg opp på bilens overflate, slik at den ser ren og skinnende ut.

Steam fjerner innvendig skitt og dreper 99,9 % av alle bakterier

Det er fort gjort at det samler seg opp skitt, smuss og flekker innvendig i bilen. Med steaming får du en rask og effektiv rengjøring av bilens interiør, som fjerner skitt og bakterier. Innvendig i bilen brukes det en egen innstilling kalt drysteam. Denne har vesentlig lavere luftfuktighet enn en steamer for utvendig bruk, og er veldig skånsom mot alt av materialer. Dampen som kommer ut fordamper raskt, slik at den ikke skader overflatene med gjenværende fukt.

En av de klart store fordelene med å steame bilen innvendig, er at dampen kommer til i alle kriker og kroker. Alle overflater, inntørkede flekker, pedaler, vifter, sømmer, lommer og knapper vil bli grundig rengjort. Du kan dermed vinke farvel til vond lukt, skitt, flekker og bakterier når du kjører fra stedet i en ren bil.

Miljøvennlig bilvask med naturlige midler

En bilvask med damp er den mest miljøvennlige metoden å vaske bilen på. I mange bilvaskehaller er vannforbruket stort, med opptil 400 liter per vask. I motsetning vil en steamer kun bruke 2 til 3 liter vann per bil, noe som gir et betydelig mindre vannforbruk.Dermed forhindrer steam overforbruk av vann. forhindrer generell avrenning av avløpsvann og er utslippsfri.

Såpe og andre rengjøringsmidler som benyttes i tradisjonelle bilvasker kan dessverre påføre skade på miljø. Det virkelig flotte med å vaske bilen med damp, er at det er en utslippsfri metode som ikke trenger kjemikalier. Slik forhindres også generell avrenning av avløpsvann. Damp er en naturlig gass som er helt ufarlig for både bilen, vaskeren og forbrukeren.

Har du biler som trenger en grundig vask?

Shine Fleet har på kort tid utviklet seg til å bli markedsledende på håndtering av bilflåter, og vi ønsker å sette bransjestandarder med innovative og miljøvennlige løsninger. Vi tilbyr mobile bilvaskstasjoner som bringer vasken til deg. Våre ansatte fungerer også som en slags “vaktmester”, og vil følge opp med drift og vedlikehold av bilflåten deres.

Ønsker du faste månedlige vasker som gir skinnende rene biler på en miljøvennlig måte

Fler artikler innenfor samme tema

Detailing

Vårt samarbeid med Noddi gir privatkunder fleksibel bilpleie

Shine er glade for å kunngjøre vårt nye partnerskap med Noddi, et selskap som spesialiserer seg på on-demand bilpleietjenester for private bileiere. Dette samarbeidet vil gi oss i Shine tilgang til et bredere marked av privatkunder i Stor-Oslo, Bergen og Trondheim. Det nye partnerskapet mellom Shine og Noddi er en god match, der begge selskapene deler de samme verdiene og ambisjonene.

Detailing

Få en skinnende ren bil med gratis parkering på Gardermoen

Skal du fly fra Gardermoen, og ønsker å komme hjem til en skinnende ren bil? Shine tilbyr en komplett bilpleieopplevelse med gratis parkering på Gardermoen.

Scroll to Top