Polering av bil – Oppnå enestående glans og beskyttelse

Polering av bilen din er en viktig og effektiv prosess som kan gjenopprette glansen og beskyttelsen til lakken. Enten det er syreskader fra fuglebæsj, riper, falming fra solen eller vannflekker, kan polering bidra til å løse disse problemene og gi bilen din en imponerende oppgradering. Lurer du på hva fordelene med polering er, forskjellen mellom 1-steg og 2-stegs polering eller hva du bør velge? Da bør du lese videre.
Polering av bil

Hva kan polering fikse?

Polering er en allsidig prosess som kan behandle en rekke problemer på bilens overflate. Ved hjelp av polering kan du fikse syreskader forårsaket av fuglebæsj og faste insekter som har etsende virkning på lakken. I tillegg kan du eliminere overfladiske riper som ikke har gått gjennom klarlakken. Polering er også effektivt mot bleking forårsaket av solen, som fører til falming i lakken, samt mot vannflekker som er vanskelig å fjerne ved vanlig bilvask. Mikroriper som oppstår under bilvask kan også enkelt fjernes gjennom polering.

Forskjellen mellom 1-stegs og 2-stegs polering

1-stegs polering er hovedsakelig designet for å gjenopprette glansen til bilen og bringe den tilbake til sin opprinnelige farge. Spesielt for sorte biler som har vært mye utsatt for sol og vær, kan lakken tørke ut og miste sin glød, noe som kan få bilen til å fremstå som mer grå. Med 1-stegs polering kan du få bilen til å skinne igjen som den gjorde da den var ny.

På den andre siden er 2-stegs polering nødvendig for biler som har fått merkbare skader eller riper uten å ha penetrert klarlakken. Med 2-stegs polering bruker man grovere poleringsmidler som jevner ut lakken mer effektivt. Det første trinnet innebærer bruk av ullpads og et grovt poleringsmiddel på en roterende maskin. Dette trinnet fjerner lakk raskt, men det er viktig å fjerne eventuelle rester fra lakken med et alkoholbasert middel etterpå. Deretter byttes det til en Dual Action-maskin (DA-maskin), som roterer rundt sin egen akse og gir større utslag. DA-maskinen brukes med en skumgummipad og et glanspoleringsmiddel for å gi en skinnende og glansfull lakk.

Hvorfor velge 2-stegs polering?

2-stegs polering er avgjørende når bilen har dype riper eller betydelige overflatefeil. Ved bruk av grove poleringsmidler kan man effektivt fjerne de fleste riper og ujevnheter. Etter det grove trinnet er det viktig å avslutte med det andre trinnet, som er glanspolering. Dette sikrer en jevn og glansfull lakk uten uønskede riper. Ved å utføre 2-stegs polering oppnår du en dypere glans, fjerning av riper og swirls, forbedret klarhet i lakken og en holdbar beskyttelsesfilm som motstår påvirkningen fra elementene.

Skumgummipads brukes sammen med et glanspoleringsmiddel, for eksempel Mikrocut poleringsmiddel, for å gi den etterlengtede skinnende og glansfulle lakkoverflaten. Til slutt brukes alkohol for å fjerne eventuelle rester av poleringsmidlene, og en syntetisk lakkforsegling sprayes på for å gi en tynn, beskyttende hinne som motstår riper, solskader, værforhold og sure stoffer. 

Når det gjelder 2-stegs polering, er dette den foretrukne metoden når bilen har mange riper eller dypere skader. Denne prosessen sikrer ikke bare enestående resultater, men gir også en langvarig beskyttelse av bilens overflate. 2-stegs polering involverer grundig fjerning av riper, forurensninger og andre overflatefeil, etterfulgt av en glansgivende og beskyttende finish. Resultatet er en dypere glans, betydelig reduksjon av riper, forbedret klarhet i lakken og en beskyttende lakkoverflate som motstår påvirkningen fra  skadende elementer.

Hva er fordelen med 1-stegs og 2-stegs polering?

Det er to hovedmetoder for polering av bil: 1-stegs og 2-stegs. Begge metodene har sine fordeler avhengig av lakkoverflatens tilstand og ønsket resultat.

Ved 1-stegs polering sparer man tid og kostnader. Denne metoden involverer bruk av et enkelt poleringsmiddel som kombinerer slipende og polerende egenskaper i ett trinn. Dette gjør at prosessen kan gjennomføres raskere og mer kostnadseffektivt enn en 2-stegs polering. 1-stegs polering er ideell for mindre riper, swirls eller oksidasjon på lakkoverflaten. Denne relativt enkle metoden gir betydelige resultater med minimal innsats.

På den andre siden kan 2-stegs polering være nødvendig for dypere defekter. Dersom lakkoverflaten har dypere riper, oksidasjon eller andre mer alvorlige defekter, vil 2-stegs polering være mer effektiv. Denne metoden bruker to forskjellige poleringsmidler – et grovere og et finere.

Det grovere poleringsmiddelet fjerner de dypeste defektene, mens det finere poleringsmiddelet bidrar til å forbedre glansen og fjerne eventuelle gjenværende riper. Resultatet er en lakkoverflate med høyere glans, klarhet og dybde. I tillegg til å forbedre utseendet, gir 2-stegs polering også langvarige resultater. Den grundige prosessen fjerner merkelige defekter og etterlater en beskyttende lag, noe som bidrar til å forhindre tidlig slitasje og oksidasjon av lakkoverflaten.

Valget mellom 1-stegs og 2-stegs polering avhenger av bilens tilstand og ønsket resultat. 1-stegs polering er rask og kostnadseffektiv for mindre defekter, mens 2-stegs polering gir dypere defektfjerning og en mer langvarig glans. Våre detailere kan gi råd og veiledning basert på den spesifikke situasjonen, og sikre at bilens lakkoverflate får den behandlingen den trenger.

Hvordan utføres 1-stegs og 2-stegs polering?

Ved å velge 1-stegs polering kan du gi bilen din en flott glans og delvis fjerne mindre riper. Denne metoden er ideell når bilen har noen riper, men ikke dype nok til å kreve mer omfattende behandling. Under 1-stegs polering legges det vekt på både å gi bilen glans og å redusere synligheten av riper. Flere poleringsrunder kan utføres for å oppnå best mulig resultat. I tillegg vil en syntetisk lakkforsegling påføres for å gi optimal beskyttelse av lakken.

For å oppnå de beste resultatene under polering er det viktig å starte med en grundig vask av bilen. Hos Shine sørger vi for å vaske bilen din grundig før vi starter enten 1-stegs eller 2-stegs polering. Dette er viktig for å fjerne forurensninger og urenheter på lakken som kan påvirke poleringens effektivitet og resultat.

Når det gjelder 2-stegs polering, kan det være nødvendig å la bilen stå over natten for å oppnå optimalt resultat. I tillegg inkluderer en 2-stegs polering hos Shine en premium utvendig vask av bilen. Dette innebærer grundig vask med spesialiserte produkter, som asfalt- og tjærefjerner, insektsfjerner og fjerning av metallpartikler. Til slutt bruker vi en claybar for å fjerne de siste urenhetene i lakken, slik at poleringen kan utføres på en ren og jevn overflate.

Poleringsprosessen er en tidskrevende prosess og krever nøyaktighet og fagkunnskap. Av den grunn tar poleringen vanligvis en hel arbeidsdag å fullføre, for å sikre at resultatet blir best mulig.

Her kan du lese mer om våre poleringstjenester.  

Poleringen avsluttes med en beskyttende lakkforsegling

Etter poleringen er det viktig å opprettholde og beskytte resultatet. Glansmidlene vi bruker under poleringen inneholder voks, men for optimal beskyttelse anbefaler vi å påføre en syntetisk lakkforsegling. Denne lakkforseglingen danner en tynn, beskyttende hinne på lakken, som bidrar til å motstå riper, solskader, værforhold og sure stoffer som kan skade overflaten.

Den syntetiske lakkforseglingen har vanligvis en levetid på rundt 5-6 håndvasker, og det anbefales derfor å komme innom Shine for en vask etter dette tidspunktet. På den måten kan lakkforseglingen påføres igjen uten behov for en ny poleringsrunde, og bilens lakk vil opprettholde en optimal beskyttelse når du er ute på veien.

Les mer om lakkforsegling fra oss.

Hvordan velge 1-stegs eller 2-stegs polering?

Når det gjelder valget mellom 1-stegs og 2-stegs polering, avhenger det av antall riper og hvor dype de er. En 1-stegs polering er egnet når bilen har noen mindre riper som trenger fjerning og når man ønsker å gjenopprette glansen i lakken. Den vil gi en flott glans og delvis redusere synligheten av riper. For biler med mange riper eller dypere skader, anbefales 2-stegs polering. Dette vil sikre en grundig fjerning av riper og swirls, samt gi en dypere glans og en langvarig beskyttelse av lakken.

Få en grundig poleringsjobb hos Shine

Hos Shine legger vi stor vekt på å bruke ærlige produkter uten fillers under poleringen. Vi fokuserer på å fjerne riper og ujevnheter, samtidig som vi oppnår en strålende glans og optimal beskyttelse. Vårt mål er å bevare bilens glans og det skinnende resultatet etter poleringen så lenge som mulig. Derfor bruker vi kun produkter av høy kvalitet og følger grundige prosedyrer for å oppnå best mulig resultat.

Du kan være trygg på at bilen din får en grundig og profesjonell behandling, som vil gi enestående resultater. Vår ekspertise og fokus på kvalitet sikrer at din bil får den beste pleien og beskyttelsen den fortjener. Ta kontakt med Shine i dag for å bestille en polering – og få tilbake glansen på bilen din.

Fler artikler innenfor samme tema

Detailing bil
Detailing

Bilpleie for stor og liten bil

Når det gjelder bilpleie og detailing, er det viktig å forstå at forskjellige biltyper krever forskjellige tilnærminger. Hos Shine er vi dedikert til å tilby ...
Polering av bil
Detailing

Polering av bil – Oppnå enestående glans og beskyttelse

Polering av bilen din er en viktig og effektiv prosess som kan gjenopprette glansen og beskyttelsen til lakken. Enten det er syreskader fra fuglebæsj, riper, ...
Scroll to Top